نشانه‌های کودک مضطرب چیه؟

نقش والدین در اضطراب بچه‌ها!

والدین در اضطراب بچه‌ها نقش دارن؛ اول انتقال ژن و دوم رفتار خودشون.

اگه کودک ندونه از چه چیزی اضطراب داره، به والدین نگاه می‌کنه تا بدونه واکنش اونا چیه؟ اگه بفهمه والدین درمورد یه موضوعی آروم هستن، اونم آروم میشه اما اگه ببینه والدین مدام استرس دارن اون هم می‌فهمه که موضوع پیش اومده استرس‌زاست. پس بهتره جلوی بچه‌ها الگوی خوبی باشیم و احساسات خودمون رو کنترل کنیم.

مثلا اگه صدای بلند یا انفجاری به گوش برسه و شما پدرها و مادرها یکدفعه مضطرب بشید،کودک هم استرس می‌گیره. اما اگه شما به عنوان والدین کودک آروم با اون صدا برخورد کنید کودک هم از این موضوع الگوبرداری می‌کنه.

نشونه اضطراب در کودکان

وقتی کودکانمون دچار اضطراب می‌شن دو نوع نشانه دارن؛ بدنی و ذهنی. نشونه بدنی مثل اینکه کودک قلبش تند می‌زنه، تند تند نفس می‌کشه، ممکنه عرق بریزه و دست و پاش بلرزند و نتونه حرف بزنه یا مثلا فشار خون بالا برود و بی‌حرکت بشه و…. یسری علائم هم علامت‌های ذهنی هستن؛مثل حس اضطراب و دلشوره.

به همین دلیل بهتره شما اول به مراکز درمانی مراجعه کنین تا راهنماییتون کنن که از روانشناس کمک بگیرین یا روانپزشک یا هردو.

بچه مضطرب خودش رو لوس نمی‌کنه!

شیرازی توصیه می‌کنه که اول شما، بچه‌هاتون رو به مراکز ببرید تا روانپزشک اون رو معاینه کنه. شاید کودک شما چند اختلال رو با هم داشته باشه. مثلا علاوه بر اضطراب، کودک وسواس و بیش‌فعالی هم داشته باشه و نیاز به درمان باشه.

پس توجه کنید رفتارهای غیرعادی بچه‌اتون رو جدی بگیرید و اگر رفتار غیرعادی کودکتون چند هفته طول کشید حتما به روانپزشک مراجعه کنین. چون اگه مراجعه نکنین ممکنه بیماری طول بکشه و وقتی مغز با این سیستم رشد و عادت کرد، به نوعی صدمه دیده.

دارو برای درمان تاثیر داره؟

خیلی از خانواده‌ها به دکتر مراجعه نمی‌کنن چون پزشک برای کودکشون دارو تجویز می‌کنه و اونا فکر می‌کنن دارو مضره. در حالیکه دارو تاثیر سریعتری داره و درمان‌های غیردارویی ممکنه طولانی‌تر جواب بده مثلا امکان داره ۱۶ تا ۲۰ جلسه برای درمان غیردارویی لازم باشه؛ اما با مصرف دارو، ظرف یکی دو هفته اول نتیجه‌اش رو نشون میده. روش‌های غیردارویی هزینه بالاتری هم دارن و معمولا خانواده‌ها درمان رو ادامه نمی‌دن و ممکنه نیمه‌کاره رها بشه.

پس درمان دارویی رو میشه کنار درمان غیردارویی انجام داد.  

جلوی کودک دعوا نکنین!

دعوا جلوی کودک یسری اثرهای مستقیم و غیرمستقیم داره. شاید شما دعوا نمی‌کنین و فقط صداتون رو بالا بردید اما این صدای بلند برای بچه در حکم دعواست. به همین خاطر استرس می‌گیره و فکر می‌کنه خونه از بین می‌ره. چون کودکان به والدین، آرامش خونه و سقف بالای سرشون نیاز دارن.

پس جلوی بچه‌ها دعوا نکنید. چون باعث اضطراب کودکان میشه و با اینکار حتی والدین پیش کودک سبک میشن و به اصطلاح، بچه دیگه تره هم واسشون خورد نمی‌کنه.

البته اگه چنین چیزی هم اتفاق افتاد به کودکتون بگید: «کودکم نگران نباش و موضوع تمام شد و الان آشتی هستیم.» مثل وقتی که کودک با دوستش دعوا می‌کنه بعد با هم آشتی می‌کنن. بهش اطمینان بدین که شما هم با هم آشتی کردین.

نظرات 0 در انتظار بررسی 0 تایید شده

آدرس ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.